Καίει για 4η ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται η μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους εθελοντές, προκειμένου να ελέγξουν την φωτιά στο Ξυλόκαστρο, η οποία κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της, όπως σπίτια και περιουσίες, ενώ στοίχισε και την ζωή δύο ανθρώπων, ηλικίας 40 και 35 ετών.

Περισσότερα από 50.000 στρέμματα στην Κορινθία, μέχρι στιγμής, έγιναν στάχτη. Σπίτια, αποθήκες, καλλιέργειες έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι η κατάσταση στην Κορινθία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, η γεωμορφολογία των περιοχών που πλήττονται, με χαράδρες, ρέματα και απόκρημνες κορυφές, καθιστά την πρόσβαση των δυνάμεων ακόμα πιο περίπλοκη.

 Στο σημείο παραμένουν κι επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 160 οχήματα, εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από αέρος θα συνδράμουν ελικόπτερα και αεροσκάφη με το πρώτο φως της ημέρας.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη χθες στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία

Ειδικότερα η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

 
Κλειστά τα σχολεία
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τετάρτη.

Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο